Nakon ulaska u Europsku uniju Spar Hrvatska omogućio je mnogim hrvatskim proizvođačima da svoje proizvode plasiraju na tržište Spar koncerna.

spar - midiRezultat uspješne suradnje s hrvatskim proizvođačima u 2014. godini bio je izvoz njihovih proizvoda u vrijednosti oko 50 milijuna eura prometa kroz Spar trgovine u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj i Italiji. Posebno nas veseli što je ove godine nastavljen rast izvoza i u prva tri kvartala povećan je za čak 25% u odnosu na prošlu godinu”, rekao je predsjednik uprave Spar Hrvatska Helmut Anton Fenzl.

Osim velikih hrvatskih proizvođača koji su u prošloj godini plasirali svoje proizvode kroz Spar trgovine, kao što su: PIK Vrbovec, Gavrilović, Ledo, Podravka, Zvijezda, Dukat, Jamnica, posebno veseli uspjeh manjih hrvatskih proizvođača koji su ove godine svoje proizvode ponudili europskim kupcima uz potporu Spar Hrvatska.

Promet od 50 milijuna eura u prošloj godini te rast izvoza od 25% u ovoj godini nesumnjivo je argument koji idu u prilog Sparovoj politici suradnje s hrvatskim proizvođačima.