Vegeta slavi svoj 50. rođendan u Rijeci

Vegeta slavi svoj 50. rođendan, a u nizu događanja koje je Podravka organizirala tim povodom, Vegetin rođendan je ove subote, 23. svibnja, proslavljen u Rijeci.

Tom su prigodom Riječani mogli sudjelovati u nagradnim igrama, degustirati Podravkine proizvode, kuhati s Podravkinim specijalistima kulinarstva, zapjevati uz hitove grupe Eni, a posebne dječje radionice razveselile su najmlađe.

Vegeta, univerzalni dodatak jelima, stvoren je u Podravkinom laboratoriju 1959. godine pod vodstvom prof. Zlate Bartl.  Tada inovacija u prehrambenoj industriji, danas je „must have” proizvod u svakoj kuhinji koji desetljećima od svoga postanka oplemenjuje obroke ljudi na svim kontinentima.

Godine 1974. počelo je emitiranje serijala “Male tajne velikih majstora kuhinje” koji je kulinarskim vještinama i receptima educirao i obilježio prostore bivše Jugoslavije. Stoga je u povodu Vegetine zlatne obljetnice i snimljena specijalna emisija “Malih tajni” kojom smo Riječane podsjetili na razdoblje u kojem se ona emitirala.

Obilježavajući pola stoljeća postojanja, Vegetu smo odjenuli u zlatno, limitirano ruho u kojem je možete naći na policama trgovina širom Hrvatske i jugoistočne Europe, poručuju iz Podravke.