Dugo očekivana IKEA u Rugvici kod Zagreba trebala bi do kraja iduće godine otvoriti dosad najveći trgovački centar u Hrvatskoj. Zagreb Istok tako će, uz prvu IKEA robnu kuću u Hrvatskoj kao glavnog zakupnika, pod jednim krovom okupiti najveće i najraznolikije svjetske modne marke i trgovine u Hrvatskoj, navodi se na web stranicama hrvatske Ikee.

Naime, u sklopu Centra nalazit će se 320 trgovina, uključujući hipermarket, vodeće modne marke, trgovine kućanskih uređaja i namještaja, knjiga i glazbe, velika trgovina elektronike, sportske opreme, zabavni sadržaji za cijelu obitelj te restorani i kafići.

Jedinstveni dizajn centra temelji se na temama iz prirode, kažu iz Ikee, čime će se postaviti novi standardi u Hrvatskoj. Atrij površine od oko 2.000 m2 predstavljat će glavni ulaz u trgovački centar i IKEA robnu kuću, koja je u potpunosti integrirana s Centrom.

Zagreb Istok će predstavljati ugodno, opuštajuće i uzbudljivo mjesto za kupovinu za cijelu obitelj, ističe se u prezentaciji.

OSNOVNI PODACI:
Godina otvaranja: 2012
Bruto iznajmljiva površina: 140.000 m2
Broj trgovina: 320
Parkirna mjesta: 6.000
Područje gravitiranja: 1,8 milijuna stanovnika

ZAKUPCI:
IKEA, Super Konzum, Technomax, Turbo Limač, XYZ, Sportina multibrand, New Yorker, S.Oliver, Profil, Terranova, Ann Christine, Deichmann, Peko, Kozmo, Mango, Douglas, Tisak Media, Bipa, Iris, Okaidi, Accessorize, Monsun, Marella, Tous, Palmers, Wolford, Algoritam, Bio & Bio, Tele 2, Zoo City, Esprit, Yamamay, Orsay, Xanaka, Tally Weijl, Tom Tailor, Tamaris, Parfois, Jack & Jones, Vero Moda, Tao, G-Star, Six, Bata, Butlers, Coffee Shop Company, Office Shoes, Intimissimi, Calzedonia, Ecco, Mlinar …