Vina Badela 1862 na International Wine Challenge u Londonu

Svih pet Badelovih vina poslanih na natjecanje dobilo je nagrade

Na ovogodišnjem International Wine Challenge u Londonu, cijenjenom međunarodnom natjecanju najboljih vina iz cijelog svijeta, svih pet uzoraka vina iz portfelja Badela 1862 osvojilo je zapažene nagrade. Dingač 50° i Korlat Merlot, oba iz berbe  2010., osvojila su brončane medalje, a Sauvignon Daruvar 2012., Korlat Cabernet Sauvignon 2010. i Korlat Syrah 2010 dobili su pohvale, izvijestili su iz tvrtke.

Među brojnim dingačima prijavljenima na natjecanje, jedino je Dingač 50° Badela 1862 dobio nagradu, i to već s prvom berbom. U Badelu vjeruju kako je to rezultat novog, modernog zaokreta u proizvodnji Dingača, koje je sada vino harmoničnog izbalansiranog tijela, zrelih, ali mekih tanina, elegantno i toplo u ustima.

Upravo zbog svoje pitkosti i harmonije tijela pomalo je netipičan u odnosu na tradicionalne visokoalkoholične, teške, taninske Dingače, pojašnjavaju pritom.

Zanimljivi su komentari međunarodnog žirija za Dingač 50°: “Zaokruženi blagi kremasti okusi i atraktivni okus osušene šljive i džema od jagoda”, i za Korlat Merlot 2010: “Na nos: aromatični miris tamne trešnje i čokolade. Okus slatkog od borovnice na nepcu. Pristupačno vino.”