korta-katarina-podrumOd trenutnog ukupnog kapaciteta od 40.000 boca na tržište Sjedinjenih Američkih Država plasirat će se njih čak 18.000

Lee Reuben Anderson, vlasnik američke kompanije APi Group koja je redoviti član Forbesove liste 400 najvećih američkih privatnih kompanija, 11. je listopada s obitelji posjetio Hrvatsku, odnosno svoje imanje i vinariju Korta Katarina kod Orebića.

Korta Katarina funkcionira kao “state-of-the-art” vinarija čija vina su ponos vlasnika i Hrvatske obzirom da proizvodi međunarodno nagrađivana i visokocijenjena vina od domaćih sorti Plavac Mali i Pošip.

Anderson je došao osobno uvjeriti se u kvalitetu ovogodišnje berbe te je istaknuo kako očekuje izvrsna vina godišta 2011., a već je je ugovoren izvoz 18.000 boca na tržište Sjedinjenih Američkih Država od trenutnog ukupnog kapaciteta od 40.000 boca.

Investicija obitelji Anderson u Orebiću vrijedna je 20 milijuna dolara, a u planu je da glavna zgrada Korta Katarine postane hotel najvišeg standarda sa svega 14 soba te ekskluzivnim restoranom.