Pet start up kompanija natječe se na Mobile World Congressu kako bi pronašli rješenje za plaćanje na internetu stvari

Visa je danas najavila širenje programa inovacija Everywhere Initiative u Europu. Cilj je ove inicijative potaknuti razvoj “sljedeće velike stvari” koja će promijeniti sustav plaćanja, s obzirom na preusmjeravanje industrije plaćanja s plastike na digitalno.

Sudionici u prvom Visinom programu Everywhere Initiative u Europi natjecat će se za nagradu u iznosu do 50.000 eura, pri čemu će potporu za razvoj ideje dobiti ili od Vise, ili kroz poslovno partnerstvo jednog od Visinih partnera. Program omogućuje i pristup Visinim API sustavima, mentorima i tehnolozima.

Uz europski program, Visa će tijekom 2017. godine i dalje poticati inovacije u sklopu programa Everywhere Initiatives u Sjevernoj i Južnoj Americi te u Aziji.

“U izrazito dinamičnoj industriji, Visin program inovacija Everywhere Initiative osmišljen je kao platforma koja omogućava razvoj i testiranje ideja koje će riješiti poslovne izazove, nadahnuti razvoj novih proizvoda, podržati naše korisnike i oblikovati našu kulturu inovacija”, izjavio je Shiv Singh, viši potpredsjednik za inovacije i strateška partnerstva u Visi Inc.

“Iza širenja programa u novu regiju stoji želja da industriju plaćanja približimo talentiranim poduzetnicima i njihovim fantastičnim idejama. Radujemo se svježim rješenjima koja očekujemo u europskom tržištu u nadolazećim mjesecima.”

Početkom ožujka poziv na sudjelovanje u natječaju Visa će uputiti poželjnim partnerima, a zadatak će biti predstaviti svoje poslovno rješenje nastalo na temelju jednog od tri briefa:

Izazov lokalne zajednice: Kako tehnologija digitalnih plaćanja može stvoriti proizvode koji povezuju ljude i obogaćuju lokalnu zajednicu?
Regionalni međugradski izazov: Kako mobilne tehnologije i uređaji spojeni na internet transformiraju iskustvo međugradskog putovanja?
Izazov međunarodnog putovanja: Kako novi proizvodi i usluge, temeljene na Visa API sustavu mogu pružiti iskustvo međunarodnog putovanja koje prolazi glatko i bez problema.

Kako bi predstavila prvi europski program Everywhere Initiative, Visa će 27. veljače na Mobile World Congressu održati live natjecanje pet tehnoloških kompanija koje se bore za nagradu od 25.000 eura u gotovini.

Everywhere Initiative Visin je program inovacija osmišljen s ciljem pronalaska “sljedeće velike stvari” u sustavu plaćanja, s obzirom na preusmjeravanje industrije plaćanja s plastike na digitalno. Također, cilj je programa omogućiti novim kompanijama da se priključe tradicionalnim dionicima u industriji plaćanja.

Program je započeo u SAD-u 2015. i do danas je u njemu sudjelovalo više od 1000 start up kompanija koje su zajedno prikupile 1,7 milijardi dolara preko donacija, te iznjedrile 60 finalista i 14 izabranih pobjednika.