Upravljanje odnosima s kupcima putem programa vjernosti neizbježna je poslovna metoda svakog modernog trgovca, u cilju pridobivanja novih kupaca, ali i zadržavanja i povećanja vrijednosti postojećih kupaca. Svaki program vjernosti počiva na dogovoru između trgovca i kupca. Kupac daje svoje osobne podatke i pristaje da ih trgovac koristi u cilju unaprjeđenja prodaje, a svaki put kada se prilikom kupovine predstavi svojom karticom u stvari trgovcu govori o svojim navikama. Trgovac na osnovu tih informacija segmentira bazu kupaca i stvara ciljane skupine kojima se obraća putem društvenih mreža, newslettera, časopisa, i svoju ponudu prilagođava prosječnom profilu kupca na lokalnom tržištu. Trgovac nagrađuje lojalnost kupca tako što mu pruža razne oblike pogodnosti kod kupovine.

Kompanija PEVEX jasno je prepoznala snagu takvog alata i krajem 2017. godine uvodi program vjernosti PEVEX KLUB koji danas broji oko 600.000 članova iz svih krajeva Hrvatske. Marketinški specijalisti u PEVEX-u program vjernosti dizajnirali su tako da je kupac u fokusu svih aktivnosti pa danas loyalty član dobiva snižene cijene pojedinih proizvoda, ostvaruje popuste na izdvojene grupe proizvoda, uživa u posebnim popustima u kafićima Samofino by Pevex, ali se isto tako automatski uključuje i u druge pogodnosti, kao na primjer u izvlačenjima u nagradnim igrama ili u popustima prigodom rođendana prodajnih centara.

Trenutno je program vjernosti koncipiran tako da član sve pogodnosti ostvaruje odmah, bez skupljanja bodova.

Softversku podršku za program vjernosti implementirale su IT tvrtke LASERLINE (ERP provider) i MAI Solutions (NCR POS solution provider). Informatički je podržan cijeli proces od same registracije kupca putem weba ili pristupnicom pa do obračuna popusta na računu. Posebna pažnja posvećena je GDPR regulativi, čime se maksimalno štiti privatnost svakog klijenta. Prikupljeni podaci obrađuju se statističkim metodama koje anonimiziraju osobne podatke.

Usporedno s PEVEX KLUB programom vjernosti, implementiran je i PEVEX PARTNER program vjernosti, odnosno loyalty sustav za pravne osobe. Članstvom u PEVEX PARTNER programu pravna osoba stječe pravo na posebne popuste, srazmjerno ostvarenom prometu. Svakodnevno se u LASERLINE ERP-u obrađuju prometi i kupci se klasificiraju u rabatne skale. NCR POS sustav iz ERP-a učitava klasifikacije kupaca i primjenjuje postavljeni popust po grupama proizvoda za svaku razinu kupca.

Sustavi PEVEX KLUB i PEVEX PARTNER iznutra su bazirani na sofisticiranim softverskim rješenjima bez kojih danas nije moguće realizirati personalizirane ponude prema svojim članovima. Softverska rješenja LASERLINE-a i MAI Solutions-a čvrsto su integrirana, što čini osnovnu pretpostavku za provođenje loyalty aktivnosti prema članovima bez suvišnih papirnatih kupona ili vaučera. Visoka integracija svih modula je i jamac učinkovitosti sustava i brzog povrata investicije.

LASERLINE loyalty modul izgrađen na visoko učinkovitoj platformi dio je cjelovitog CRM rješenja koji dodatno čine moduli izvještajnog sustava, segmentacije klijenata, upravljanja kampanjama i podrške za rad call centra. PEVEX-u su dostupne analiza košarice kao i analitika prodaje do nivoa artikla na računu, u cilju dobivanja dodatnih informacija o navikama svojih kupaca. Modul “Upravljanje kampanjama” (Campaign Management) na osnovu izvršene višekriterijalne segmentacije klijenata neposredno razmjenjuje podatke s pružateljima newsletter usluga.

PEVEX kao suvremeni trgovac prepoznaje činjenicu da nije više dovoljna kvaliteta proizvoda za pridobivanje kupca. Kvaliteta i dobra tehnička karakteristika proizvoda podrazumijeva se sama po sebi. Lojalnost klijenata jedna je od ključnih pretpostavki opstanka poslovnog sustava i jamca profitabilnosti. To je razlog zašto se danas sve suvremene tvrtke natječu u kvaliteti pristupa klijentu tako što se od proizvoda okreću ka klijentu. Vjernost se isplati, i kupcu i trgovcu.

Kliknite za najnovije vijesti, analize i istraživanja u vašem sandučiću!