U središtu Vukovara, u Strossmayerovoj ulici pokraj Dunava, jučer je svečano otvoren trgovački centar Golubica Mall, moderni objekt na tri etaže s 9.000 kvadrata u kojima će, osim prodavaonica poznatih brendova, uskoro biti i ugostiteljski objekti, kuglana, Cinestar kinodvorane i ljetna pozornica.

Nova je to investicija koncerna Agrokor, vrijedna 68 milijuna kuna, čime se ukupni iznos Agrokorovih investicija u vukovarskom kraju popeo na više od 600 milijuna kuna.

Rezanjem vrpce, centar su otvorili gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Nadzornog odbora Agrokora Ivan Todorić, a Gradu Vukovaru pritom je uručena i donacija, skora gradnja dječjeg igrališta u četvrti Borovo naselje.

“Nakon 18 mjeseci od početka radova ponosni smo što je Golubica Mall otvorio svoja vrata. Agrokor drži vodeće mjesto među ulagačima u Vukovaru, i to nam je čast, ali i obveza da nastavimo dalje”, kazao je Todorić izrazivši pritom vjeru kako će Golubica Mall, u kojem je otvoreno 100 novih radnih mjesta, biti centar ne samo Vukovara nego i šire regije.

Otvorenje tri kinodvorane s 410 mjesta najavljeno je za sredinu prosinca. “Bit će ovo centar živosti građana Vukovara i šire okolice”, rekao je gradonačelnik Sabo podsjetivši i na to da su Vukovarci birali ime trgovačkog centra u svom gradu.

Donaciju za dječje igralište u Vukovaru uručio je izvršni direktor maloprodaje i investicija Konzuma Igor Mamuza, a pokraj Konzum maxi prodavaonice na 1.000 kvadrata, u Golubica Mallu je na ukupno 6.000 četvornih metara prodajnog prostora i Kozmo drogerija, KiK, Deichmann, Tobi, Ferivi, Accessoires, Takko, te poslovnica HPB-a.