Wal-Mart otpušta preko 11.000 radnika

Wal-Martova veleprodajna divizija Sam’s Club chain srezat će u veljači 11.200 radnih mjesta, nakon što vanjskoj kompaniji prepuste poslove u toj diviziji

walmart-kolicaWal-Martova veleprodajna divizija Sam’s Club chain srezat će u veljači 11.200 radnih mjesta, nakon što vanjskoj kompaniji prepuste poslove animiranja kupaca za nove proizvode, prenosi Bloomberg. Tako će Sam’s Club chain, drugi najveći veletrgovački lanac u SAD-u, otpustiti oko 10.000 honorarnih djelatnika-animatora, čiji će posao preuzeti marketinška tvrtka Shopper events.

“Otpustit ćemo i oko 1.200 stalno zaposlenih radnika”, najavio je Brian Cornell, glavni izvršni direktor Sam’s Cluba. Prepuštanje promotivnih aktivnosti u veleprodaji tvrtki Shopper Events, koja već radi za Wal-Martov temeljni trgovački brend, je dio nastojanja kompanije da poboljša promociju te preuzme kupce svojih tržišnih rivala u veleprodaji.

“Koliko nam je poznato, Shopper Events naglo će povećati broj zaposlenih radi tog novog posla i očekuje da će zaposliti otprilike jednako toliko radnika”, izjavio je Cornell te zaključio da će se svi dosadašnji komercijalisti Sams’s Cluba moći natjecati za isti posao u tvrtki Shopper events.

Podsjetimo, Wall-Mart je prošloga tjedna objavio da će ove godine zatvoriti 10 trgovina i da će zbog toga otpustiti oko 1.500 trgovaca. (Bankamagazin)