web-strategija-x-vizual-largeSmatrate kako imate dovoljno turista u srpnju i kolovozu? Čini Vam se da u srcu sezone imate popunjene kapacitete? Ali što je s pred i posezonom? Kolektiva Web::Strategija X – Ugodno popunjen gospodin Turizam ima rješenje za Vas!

I ministar turizma Damir Bajs ovih se dana bavio tim problemom te je predstavio novi program vrijedan dva milijuna eura, koji će kroz promotivne kampanje i prodajne kanale ojačati ovogodišnju pred i posezonu.

Na ovoj trodnevnoj konferenciji o online prodaji u turizmu možete dobiti nova znanja od domaćih, regionalnih, ali i stručnjaka iz Europske Unije, iz područja web poslovanja i online prodaje u turizmu.

Pozivamo sve koji se bave prodajom turističkih aranžmana da se odazovu od 16. do 18. 03. 2011. u Hypo centru i VMD zgradi u Zagrebu kako bi naučili ne samo kako popuniti kapacitete, nego i kako to učiniti za vrijeme pred i posezone, poručuju organizatori.

Istraživanje provedeno metodom online ankete na 95 hotela u Hrvatskoj, od strane portala PoslovniTurizam.com, predviđa značajan rast važnosti online prodaje i marketinga za hotelsko poslovanje.

Rezultati istraživanja pokazuju da u većini hotela (56,9%) online prodaja trenutno čini manje od 25% ukupne prodaje turističkih usluga, te kako gotovo polovica ispitanih hotelijera (49,8%) očekuje da će za pet godina više od polovice ukupne prodaje biti ostvareno putem online kanala.

Usporedno s tim, značajnije će rasti i ulaganja u online marketing pa tako 42,9% hotela za pet godina namjerava većinu svog marketinškog budžeta uložiti u internetsko oglašavanje.

“Danas znamo da preko 90% Europljana koriste internet u jednoj od faza prilikom planiranja putovanja. Ukoliko se trenutno ulaže manje od 25% budžeta u online, onda već sada nismo vidljivi potencijalnim gostima. Oni koji će se najbrže prilagoditi novim zahtjevima tržišta bit će i najuspješniji u narednim godinama”, kaže Nikola Jellačić, član programskog odbora Kolektiva Web::Strategije 10 te voditelj direktne prodaje i marketinga u Valamaru.

Za one koji još nisu nabavili svoju ulaznicu organizatori su predvidjeli i mogućnost praćenja predavanja uživo putem interneta.