Weekend Media Festival otvoren u Rovinju

Najveći regionalni skup komunikacijske industrije, 7. Weekend Media Festival, otvoren je u Rovinju. Pod pokroviteljstvom Adris grupe, u prostorima stare Tvornice duhana u sljedeća dva dana održat će se pedesetak predavanja, panela, prezentacija i radionica.

Festival će večeras službeno biti otvoren partyjem Tvornica plesa u Pepermint klubu na kojem će posjetitelje rasplesati svima poznati DJ-i: Tomo In Der Muhlen, Mate Janković, Martin Milinković, Filip Jelaš, Ela Radić, DJ Dodo i Tomo Ricov. Party počinje od 21 sat.

Konferencijski program počinje sutra u 10 sati panel raspravom o financiranju startupa i predavanjem Scotta Morrisona, jednog od vodećih britanskih marketinških stručnjaka.

Slijede, između ostaloga, paneli o restrukturiranju hrvatskog biznisa o čemu će raspravljati čelni ljudi najvećih hrvatskih kompanija Davor Tomašković, predsjednik Uprave HT-a, Sanel Volarić, predsjednik Uprave Croatia osiguranja, Darko Knez, predsjednik Uprave Konzuma, i Jurica Novak, partner iz konzultantske kompanije McKinsey&Company. U nastavku programa slijedi predavanje Dejana Verčiča, koji će govoriti o “smrti odnosa s javnošću”.

Revija reklamnih agencija BalCannes predstavit će 25 najboljih projekata godine u regiji, od ukupno prijavljenih 147 projekata, što je rekordan broj.

Zemlja partner 7. Weekenda Media Festivala je Slovenija, pa glazbeni program u petak pripada partyju “Moj očka ma DJ’čka dva”, iza kojega stoje slovenski DJ-evi JAMirko & K’Pow.

Za uvod će se pobrinuti novosadske The Frajle, sve popularnije u Hrvatskoj.

Interes za ovogodišnji Weekend nadmašuje prethodne godine, pa su smještajni kapaciteti u Rovinju gotovo posve popunjeni.

Na festivalu se očekuje više od 4.000 sudionika, među kojima preko 500 akreditiranih novinara, više od 130 predavača, panelista i voditelja radionica te više od 300 studenata iz cijele regije.