West Gate gradi 1870 radnika, a kad se otvori zaposlit će ih tri tisuće

Zapadna vrata svim ljubiteljima modnih marki, ali i masovnog šopingiranja, otvorit će 22. listopada. Tim će datumom završiti dvogodišnja gradnja centra.

Šopingholičari, možete početi odbrojavati dane. Između autoceste Zagreb – Macelj i Zagorske magistrale u Zaprešiću, na površini od oko milijun četvornih metara, smjestit će se najveći multifunkcionalni trgovački centar u regiji – West Gate.

H&M ne dolazi
Zapadna vrata svim ljubiteljima modnih marki, ali i masovnog šopingiranja, otvorit će 22. listopada. Tim će datumom završiti dvogodišnja gradnja centra, čija je ukupna vrijednost vrtoglavih 270 milijuna eura. Iako je investitor Trgovački centar Zagreb, čiji su pak vlasnici Austrijanci, ni u tome, ipak najvećem centru u Zagrebu, neće se naći prostora za H&M.

U Europi je ta trgovina najposjećenija i među najjeftinijima, ali njezini vlasnici u Hrvatskoj još dugo ne planiraju otvoriti svoju prodavaonicu. Zato će prostora u West Gateu biti za Zaru, Mercator i druge trgovačke lance i robne marke. Koje točno, nismo uspjeli saznati.

Neka to bude iznenađenje, poručio je Denis Čupić, predstavnik investitora. Iznenađenja će biti sigurno, jer će u najvećem centru biti oko 200 trgovina i ugostiteljskih objekata.

– Dosad je samo na uređenje centra potrošeno 230 milijuna eura, ali trgovine još nisu uređene. Na njihovo uređenje planira se potrošiti još 60 milijuna eura – rekao je Denis Čupić.

Tako je 10 tjedana prije otvorenja centra već iznajmljeno 165 trgovačkih prostora, 40 zakupaca je pred potpisivanjem najma, a samo su tri prostora bez najmoprimca. Potkraj listopada, kada centar bude gotov, otvorit će se radna mjesta za više od 3000 ljudi. Već sada su na internetskim portalima objavljeni oglasi za popunjavanje radnih mjesta u West Gateu, od prodavača do zaštitara. Centar u obliku trokuta s osam ulaza kao dobru priliku u svome gradu prepoznali su i vodeći ljudi Zaprešića.

Magistrala s četiri traka
Štoviše, problem prometa i izgradnje prometne mreže vezali su isključivo uz napredak gradnje centra.

Grad Zaprešić, na čijem je čelu gradonačelnik Željko Turk, na komunalnu infrastrukturu koja počinje ili završava u blizini centra izbrojao je 120 milijuna kuna. Visokotlačni plinovod, plinska redukcijska stanica, vodovod, kanalizacija, radovi na mostu preko rijeke Krapine, nadvožnjak preko željezničke pruge, samo su neki od radova koje je financirao Grad Zaprešić.

Do otvorenja Zapadnih vrata i Zagorska magistrala sve do ulaza u centar trebala bi biti završena. Imat će četiri prometna traka. (Večernji.hr)