‘z bregov mlijeko bez laktoze

Trajno mlijeko bez laktoze prirodni je izvor kalcija jer 100 ml proizvoda sadrži 120 mg kalcija, što je 15% preporučenog dnevnog unosa

Trajno mlijeko bez laktoze s 2,8% mliječne masti lako je probavljivo i omogućuje uživanje u mlijeku osobama koje zbog osjetljivosti na laktozu (mliječni šećer) ne konzumiraju mlijeko te tako u organizam svakodnevnom prehranom ne unose prijeko potreban kalcij i hranjive tvari prirodno prisutne u mlijeku. Proizvodi se uz dodatak enzima laktaze koji rastavlja mliječni šećer laktozu na jednostavne šećere. Udio laktoze na 100 ml proizvoda iznosi <0,1 g.

Trajno mlijeko bez laktoze prirodni je izvor kalcija jer 100 ml proizvoda sadrži 120 mg kalcija, što je 15% preporučenog dnevnog unosa. Mlijeko bez laktoze ugodna je, blago slatkasta okusa te je idealno i za kombinaciju sa žitaricama kao ukusan doručak ili međuobrok, a može se rabiti i za pripremu slatkih jela jer smanjuje potrebno dodavanje šećera. ‘z bregov Trajno mlijeko bez laktoze dolazi u praktičnoj kartonskoj ambalaži od litre s čepom, a od sada i u novom malom “porcijskom” pakiranju sa slamkom od 200 ml.