Dukat je organizirao drugo zadarsko izdanje biciklističke utrke Dukat Fit i Dukatino utrke za djecu. Veliki i mali ljubitelji vožnje bicikla pokazali su svoje umijeće pedaliranja na području Borika, a najbržim natjecateljima u trima Dukatino utrkama za djecu te utrci Dukat Fit za odrasle dodijeljene su nagrade Dukata i sportskog partnera Decathlona. Ovogodišnja utrka održala se pod pokroviteljstvom Grada Zadra pa ju je otvorio Ante Babić, zamjenik gradonačelnika, koji je i odvozio jedan krug oko Marine Borik.

“Zadar je grad sporta i rekreacije što je vidljivo i iz ulaganja u Športski centar Višnjik, gdje je Grad izgradio infrastrukturu za sve vrste rekreativnih sportova i gdje se dnevno rekreira do 3.000 ljudi. Bicikl kao prijevozno sredstvo nije samo koristan za čovjekovu fizičku aktivnost, već je i ekološki prihvatljiv, posebno u urbanim sredinama.

Biciklističke staze

Na nama je, stoga, da nastavimo graditi biciklističke staze te da u okviru svojih mogućnosti potičemo građane da što više bicikliraju. Hvala organizatoru što je odabrao Zadar i hvala svim mojim sugrađanima koji su se odazvali današnjoj biciklističkoj utrci. Bilo mi je veselje odvoziti krug uz njih”, izjavio je Ante Babić, zamjenik gradonačelnika Grada Zadra.

O samoj utrci, kao i o važnosti konzumacije proteina prije i nakon fizičke aktivnosti okupljene je informirao uvijek dobro raspoloženi voditelj Robert Zorić. Događanje je započelo trima Dukatino utrkama za djecu u kojima su oni najmlađi od 3 do 5 godina snage odmjerili na stazi dugoj 100 metara, dok su djeca od 6 do 8, odnosno od 9 do 12 godina biciklirali 1,2 kilometra. Odrasli natjecatelji vozili su četiri kruga po Boriku ukupne dužine 7,1 kilometar.

Vjetar u leđa

“Prvo prošlogodišnje izdanje biciklističke utrke Dukat Fit i Dukatino utrke u Zadru dalo nam je vjetar u leđa i bilo glavnim motivom da i ove godine pokrenemo Zadrane svih uzrasta. Oni su još jednom pokazali koliko vole voziti bicikl te da kad si fit, zaista možeš sve, pa čak i pedalirati punih sedam kilometara”, izjavila je Kristina Klarić Rubčić, voditeljica Korporativnih komunikacija Dukata.

Nakon utrka sudionici su imali priliku osvježiti se proizvodima iz linije Dukat Fit. Riječ je o liniji funkcionalnih mliječnih proizvoda bogatih proteinima, koja objedinjuje devet proizvoda: mliječne proteinske napitke (okusi čokolada, vanilija, banana i kava), proteinske jogurte u bočicama (okusi tropsko voće-đumbir i jagoda-crveno voće) i čašicama (okusi šumsko voće i breskva-marakuja) te quark (natur svježi sir bogat proteinima), a koji su posebno pogodni za konzumaciju nakon fizičke aktivnosti.

Sedmo zagrebačko izdanje biciklističke utrke Dukat Fit održat će se već tradicionalno u rujnu na jezeru Jarun.