Usluga Zagrebačke banke m-kupi, koja omogućava plaćanje računa putem mobilnog telefona na prodajnim mjestima Konzuma i Tiska, predstavljena je danas na konferenciji za medije u Zagrebu.

Riječ je o usluzi koja je zasad jedina takve vrste u Hrvatskoj, a omogućava jednostavan način plaćanja uz pomoć aplikacije na mobitelu.

Naime, kako je rečeno na prezentaciji, korisnik m-zabe prilikom kupnje u prodavaonicama Konzuma i kioscima Tiska na blagajni najavi plaćanje mobitelom, pokrene m-zabu te odabere opciju m-kupi. Nakon što korisnik potvrdi suglasnost za plaćanje, pokazuje trgovcu barkod koji se generirao na zaslonu mobitela, a nakon skeniranja barkoda uz račun dobiva potvrdu o plaćanju terećenjem tekućeg računa.

Daniela Roguljić Novak, članica Uprave Zagrebačke banke, istaknula je kako se za gotovo 200 tisuća korisnika mobilnog bankarstva Zagrebačke banke novom uslugom omogućava bezgotovinska kupnja putem mobitela na prodajnim mjestima Konzuma i Tiska. “m-kupi je nadogradnja našeg mobilnog bankarstva koji danas i dalje dominantno zauzima najveći tržišni udio u takvoj vrsti plaćanja u Hrvatskoj – s čak 80% u broju i 90% u volumenu financijskih transakcija”, izjavila je Roguljić Novak.

Luka Tomašković, direktor Kartičnih, transakcijskih i proizvoda potrošačkog financiranja Zagrebačke banke istaknuo je kako je Zagrebačka banka ponosna što je prva uvela ovaj iznimno praktičan način plaćanja te svim korisnicima m-zabe omogućili da u Konzumu i na kioscima Tiska kupuju samo pomoću mobitela, dakle, i u situacijama kad uz sebe nemaju ni gotovinu ni kartice.

“m-kupi je dokaz da usavršavamo našu m-zabu kako bi se ona potvrdila kao najjednostavniji i najbrži način obavljanja financijskih transakcija u bilo koje vrijeme i s bilo kojeg mjesta”, kazao je Tomašković.

Tadija Vrdoljak, direktor Područja posebnih kanala prodaje Konzuma, naglasio je kako m-kupi, nakon uvođenja mogućnosti podizanja gotovine, još jedna u nizu zajedničkih inovativnih usluga Zagrebačke banke i Konzuma. “Siguran sam da će ova usluga svim našim kupcima omogućiti još jednostavnije plaćanje i kupnju u svim prilikama u skladu s najboljim svjetskim tehnološkim dostignućima”, dodao je.

Josip Grgić, direktor marketinga i razvoja Tiska, u svom je obraćanju naglasio kako se uvijek trude pratiti svjetske trendove te svojim kupcima i na ovaj način osigurati još bržu i lakšu kupnju na kioscima Tiska.

m-zaba se koristi uz visoku razinu sigurnosti koju omogućuje token integriran u samu aplikaciju. Na taj način korisnicima je omogućen siguran pristup računima i obavljanje plaćanja putem mobilnog uređaja bez potrebe prepisivanja podataka sa i na token prilikom potvrđivanja transakcija.

Mobilno plaćanje m-kupi dio je m-zabe i za njega se ne plaćaju dodatne naknade, funkcionira na svim mrežama i mobilnim uređajima.

Prvu transakciju usluge m-kupi na predstavljanju je obavio glumac Filip Juričić.

“Meni je ova usluga prvenstveno praktična i definitivno će mi olakšati obavljanje kupnje. Znači, kada dođem na blagajnu, prvo moram najaviti plaćanje mobitelom i zatim pokrenuti m-zabu te odabrati opciju m-kupi. Nakon što potvrdim suglasnost za plaćanje, pokazujem gospođi na blagajni barkod sa zaslona mog mobitela, a nakon što ona skenira barkod, uz račun dobivam potvrdu o plaćanju. I to je to. Zaista ne može biti jednostavnije”, zaključio je nakon obavljene kupnje Filip Juričić.