Zagrebačka pivovara uspješno poslovala u prvoj polovini 2009. godine

zagrebacka-pivovaraPovećana prodaja i udio na tržištu

Zagrebačka pivovara u prvoj polovini 2009. godine, u odnosu na isto razdoblje 2008. godine, povećala je ukupnu prodaju 3,2 posto te zadržala visoku zaradu na proizvodima, stoji u priopćenju te kompanije. Udio na domaćem pivarskom tržištu Zagrebačke pivovare također kontinuirano raste.

Brendovi Zagrebačke pivovare vodeći su u svim segmentima na hrvatskom tržištu piva. Ožujsko pivo najprodavanije je lager pivo u Hrvatskoj. U odnosu na prvih šest mjeseci 2008. godine udio Ožujskog piva u core lager segmentu povećan je te sada iznosi 42,4 posto. Stella Artois i Beck’s vodeći su u premium segmentu, dok portfelj specijalnih domaćih (Tomislav i Božićno pivo) i uvoznih (Leffe, Hoegaarden i Belle-Vue Kriek) piva predvodi u segmentu specijalnih piva. Lowenbrau pivo drži vodeću poziciju u value segmentu.

Sergey Yeskov, predsjednik uprave Zagrebačke pivovare, u povodu objave polugodišnjih rezultata poslovanja izjavio je: “Zadovoljni smo postignutim rezultatima jer, iako pivsko tržište pokazuje prilično veliku otpornost na pad kupovne moći, činjenica je da i mi i naši partneri osjećamo posljedice uvjetovane financijskom krizom. U vrijeme recesije snaga brenda vrlo je važna. Svi naši brendovi, uključujući Ožujsko, Beck’s i Stellu Artois, otporniji su s obzirom na visoku razinu svijesti kod potrošača. U idućem razdoblju nastavljamo s pojačanom kontrolom troškova, racionalnim korištenjem sredstava te beskompromisnim ulaganjima u kvalitetu proizvoda, brendove i naše ljude.“