Osječka tvrtka Kandit, koji posluje u sastavu Mepas grupe, izvijestila je danas da je započela izgradnja nove tvornice u Nemetinu, čime je taj projekt vrijedan više od 20 milijuna eura ušao u drugu fazu realizacije.

Nova tvornica prostirat će se na 23.000 četvornih metara i za Kandit znači mogućnosti proizvodnje modernih, raznovrsnih proizvoda u skladu s tržišnim trendovima te rast kapaciteta.

Riječ je o značajnoj investiciji u regiji i u Kanditu naglašavaju kako će gradnjom ove tvornice zapravo započeti razvoj tvrtke u novim tehnološkim i organizacijskim uvjetima.

Pritom navode kako će restrukturiranjem, reorganiziranjem i izgradnjom nove tvornice Kandit spremno dočekati otvaranje tržišta EU te nastaviti moderno koncipiranim proizvodima osvajati potrošače u regiji.

Završetak radova i konačno preseljenje tvornice planirano je u prvoj polovini 2014., ističu iz tvrtke dodajući kako je dolaskom novog vlasnika sredinom 2011. Kandit u potpunosti redefinirao svoju strategiju nastupa na tržištu kroz nove proizvode, prošao značajne organizacijske i kadrovske promjene, osuvremenio način poslovanja i intenzivno radio na projektu izgradnje potpuno nove tvornice čokolade i bombona.