Započele nominacije za Odabrani proizvod godine 2019.

Odabrani proizvod godine, prepoznatljivi je crveni pečat kvalitete i inovacije proizvoda, ali i zadovoljstva potrošača kojim su odabrani proizvodi bili označeni na policama trgovina i koji su zadobili povjerenje kupaca

Pripreme za Odabrani proizvod godine 2019. odnosno nominacija proizvoda koji će u Hrvatskoj konkurirati za ovu titulu u punom su jeku. Nakon uspješne 2018., koja se pokazala vitalnom godinom za projekt, s drugom dodjelom priznanja za Odabrani proizvod godine u Hrvatskoj i prvom u Srbiji, čime je OPG po prvi put poprimio regionalni karakter, vrijeme je za novi ciklus nominacija proizvoda koji će u Hrvatskoj konkurirati za ovu titulu.

Odabrani proizvod godine prepoznatljiv je crveni pečat kvalitete i inovacije proizvoda, ali i zadovoljstva potrošača kojim su odabrani proizvodi bili označeni na policama trgovina i koji su zadobili povjerenje kupaca, što se najbolje može vidjeti iz pozitivnih prodajnih rezultata.

Ove godine s titulom Odabranog proizvoda godine u Hrvatskoj, pohvaliti se može ukupno 17 proizvoda domaćih i inozemnih proizvođača koje su kao najbolje na policama trgovina istaknuli sami kupci, sudjelujući u nezavisnom istraživanju javnog mnijenja koje provodi AG Nielsen. Novi ciklus nominacija za Odabrani proizvod godine 2019., koji je upravo pokrenut, još je ambiciozniji i bit će najveći do sada, jer se nominacije šire i na druge sektore izvan maloprodaje, pa će OPG u 2019. godini obuhvatiti i razne usluge poput OTC-a, bankarstva, telekomunikacija i sl.

Svi zainteresirani proizvođači i davatelji usluga od sada se sa svojim proizvodom ili uslugom, koju smatraju inovativnom i dobrom za potrošače, mogu prijaviti na službenoj stranici Odabranog proizvoda godine i tako konkurirati za renomirani crveni pečat.

O njegovoj uspješnosti najbolje svjedoče sami proizvođači, među kojima je i koprivnička tvrtka Sana delikatese d.o.o. “U Odabranom proizvodu godine prvi smo put sudjelovali 2018. godine i pobijedili s proizvodom Sana hummus. Veliko je to priznanje za nas kao tvrtku jer potvrda o kvaliteti dolazi direktno od kupaca. Crvena oznaka Odabranog proizvoda godine jamči visoku kakvoću, inovaciju i zadovoljstvo potrošača”, otkrila je Silvija Repić, direktorica tvrtke Sana.

Da je pred brendom Odabrani proizvod godine najuzbudljivija 2019. godina, dokaz su ne samo najveće nominacije do sada, već i Taste aplikacija za ocjenjivanje okusa koju se OPG sprema lansirati na hrvatskom i slovenskom tržištu.

Taste aplikacija
Aplikacije za ocjenjivanje okusa nisu novost na stranim tržištima, no na domaćem svakako jesu. Često se kaže da se o ukusima ne raspravlja, no u današnjem svijetu, gdje je pred nas stavljen veliki izbor okusa, svakako je dobrodošla aplikacija u kojoj će kupci moći podijeliti svoja iskustva o određenom proizvodu koji su isprobali i na taj način pomoći ne samo drugim kupcima, već i proizvođačima koji kroz Taste aplikaciju mogu dobiti povratne reakcije na proizvod, nagraditi kupce i graditi lojalnost.

Taste aplikacija funkcionira na jednostavan način; kupac mora odgovoriti na deset kratkih pitanja o proizvodu uključenom u aplikaciju i kao nagradu za sudjelovanje osvaja kupon za besplatni proizvod. U ovakvom obliku promocije profitiraju svi: i proizvođači koji imaju povratne informacije o kvaliteti proizvoda i kupci čije mišljenje se nagrađuje.

Prethodni članakOtvoren natječaj Indeks DOP-a
Sljedeći članakGlobalna kretanja: Kupujte kao profesionalac u Makro C&C u Belgiji