lino-visebojac-large-midiNova, šesta po redu sezona Lino višebojca – zajedničkog projekta Podravke, Sportskih novosti i HT-a osmišljenog radi poticanja školskog sporta, razvijanja sportskih navika kod osnovnoškolaca te promocije njihovog kulturnog stvaralaštva – započinje danas.

Svečano otvaranje održat će se u OŠ Braća Radić iz Pakraca koja je u prošloj sezoni imala najbolje navijače, izvijestili su iz Podravke

Točno u podne na teren će istrčati 24 dječaka i djevojčica koji će se nadmetati u trčanju, skoku u dalj, izvođenju slobodnih udaraca na gol, pogađanju košarkaških obruča, potezanju užeta i štafetama, nastojeći izboriti mjesto u finalu.

Djeci će se pridružiti i poznati sportaši – tenisač Mario Ančić i taekwondoistica Martina Zubčić. Kroz druženje na sportskom terenu oni će višebojcima prenijeti dio svog bogatog natjecateljskog iskustva, podučiti ih fair playu te kako sportski podnijeti poraz.

Nakon Pakraca, Lino višebojac koji je u pet sezona izrastao u jedinstvenu smotru dječje radosti i kreativnosti, “kreće na put” po Hrvatskoj. Svakog tjedna u drugoj školi učenici će se natjecati u nizu sportskih disciplina, predstavljati svoje kulturno-umjetničko stvaralaštvo i družiti se s vrhunskim sportašima naše zemlje poput Blanke Vlašić, Ivana Balića, Ivana Ljubičića, Luke Modrića, Duje Draganje, Igora Hinića, Slavena Bilića, Marija Možnika, Igora Vorija, Filipa Udea, rukometašica Podravke, nogometaša Dinama i Hajduka…

Do kraja sezone u Lino višebojac bit će uključeno više od 16.000 osnovnoškolaca iz svih hrvatskih županija, navode iz Podravke.