Završena izgradnja nove Kanditove tvornice

U Industrijskoj zoni Nemetin u istočnom dijelu grada Osijeka dovršena je izgradnja novog proizvodnog pogona osječke Tvornice čokolade i bombona Kandit.

Investicija u tvornicu koja se prostire na 22.000 četvornih metara vrijedna je više od 200 milijuna kuna, a prvi bomboni s novih proizvodnih traka očekuju se već tijekom ožujka.

Riječ je o najvećoj poslijeratnoj gospodarskoj investiciji u istočnoj Hrvatskoj. Objekt je spreman za prihvat i montažu novih strojeva, ali i preseljenje postojećih tehnologija iz starih pogona te tvrtke.

“Obavili smo velike pripreme kako bismo povećali zalihe gotovih proizvoda da tržište ne bi osjetilo eventualne njihove nedostatke. Kako bismo to i omogućili u zadnjih nekoliko mjeseci našim stalnim radnicima pomaže i dodatnih 70-ak zaposlenih na određeno vrijeme. Oni su u proizvodnju bili uključeni potkraj prošle godine kako bi se udovoljilo potrebama povećane blagdanske tržišne sezone, a ove godine su nastavili raditi kako bismo povećali zalihe proizvoda iz pogona koji će se postupno seliti”, ističe Mario Müller, direktor Kandita.

On očekuje da će preseljenje cjelovite tvornice, fazu po fazu, dovršiti do kraja lipnja. Tehnološki, najveći dio ukupne investicije u novu tvornicu odnosi se na proizvodnju čokolade, kao najvećeg tržišnog segmenta Kandita kako na hrvatskom, tako i na regionalnom tržištu. Dodaje kako će nova investicija osigurati dodatni kapacitet, veću produktivnost i uštede u proizvodnji, budući da ima znatno veće kapacitete od postojećih.

Prema riječima Marijane Javorović, komercijalne direktorica Kandita, kompanija će i ove godine realizirati nove marketinške projekte te je u planu redizajn i proizvodnja 40-ak novih proizvoda. (Glas Slavonije)