Povodom obilježavanja Svjetskog dana zaštite životinja tvrtka Mars s brendovima Pedigree i Whiskas hrane za kućne ljubimce pokrenula je akciju u sklopu koje je od 1. rujna do 15. listopada donirala 5g hrane na svaki prodan proizvod te tako prikupila ukupno 5,5 tona hrane za napuštene životinje, odnosno, donaciju azilima diljem Hrvatske.

Donacija će se ravnomjerno donirati u šest azila uključenih u akciju – Azil “Šapica” (Zaprešić), Azil “Prijatelji” (Čakovec), Azil “Viškovo” (Rijeka), Azil “AS-EKO” (Šibenik), Azil “Utinja” (Karlovac) i Azil u Nemetinu, udruga Pobjede (Osijek). Time će se osigurati preko 21.000 dnevnih obroka za napuštene životinje o kojima svakodnevno skrbe uključena utočišta.

Prva predaja donacije za napuštene životinje organizirana je u azilu “Šapica” u Zaprešiću, a na njoj su uz predstavnike tvrtke Mars sudjelovali Ella Dvornik i Slavko Sobin koji su podržali akciju.

Mačke i psi dio su naših života i ravnopravni članovi obitelji. No, velik broj napuštenih životinja koji trebaju našu pomoć nisu uvijek adekvatno zbrinute. Azili svakodnevno volonterski brinu i pružaju privremeni dom napuštenim mačkama i psima, trudeći se pronaći im novu obitelj i stalni dom. Kako bi im pomogli da napuštene životinje imaju što bolju skrb tvrtka Mars odlučila je dio svojih prihoda izdvojiti za pomoć napuštenim životinjama i osigurati im kvalitetnu prehranu za vrijeme boravka u azilu.

Tijekom akcije pokrenuta je i kampanja na stranici www.pasilimacka.com.hr gdje je više od 10.000 ljubitelja životinja glasalo, a u vječnoj dilemi koji je omiljeni ljubimac psi su pobijedili s čak 67% glasova.