Festigia Castello 2012Festigia Cabernet Souvignon 075_2011Vina Laguna pobijedila su svjetsku vinsku konkurenciju na ovogodišnjem Decanter World Wine Awards (DWWA) ocjenjivanju u Londonu, koje slovi za najprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje.

Stručni vinski časopis Decanter dodijelio je čak pet medalja za Vina Laguna, među kojima je svakako najznačajnija zlatna za Vina Laguna Castello 2012. Ovo je vino ujedno osvojilo i prestižni Regional Trophy.

Srebrom su se okitila Vina Laguna Festigia Malvazija 2013. i Vina Laguna Terra Rossa 2013., a broncom Vina Laguna Festigia Merlot 2012. i Vina Laguna Festigia Cabernet sauvignon 2011.

“Ovo je veliki međunarodni uspjeh Vina Laguna, s obzirom na to da je prestiž biti među nagrađenima na ovako značajnom vinskom natjecanju kao što je Decanter. Iznimno smo ponosni što su članove žirija jednako oduševila i bijela i crna Vina Laguna. To je potvrda ispravnosti naše strategije i kvalitetnog rada cijelog tima Agrolagune. Ujedno, ovaj veliki uspjeh Vina Laguna značajan je doprinos i izgradnji imidža vrhunske kvalitete hrvatskih vina i brendiranju Hrvatske kao vinske zemlje”, izjavio je Goran Kramarić, predsjednik Uprave Agrolagune.

Festigia Malvazija 0.75 2013“Regional Trophy za vino Festigia Castello 2012 nagrada je za sav trud i veliki entuzijazam, koji su zajednička poveznica svih uključenih u stvaranje kvalitete i vrijednosti brenda Vina Laguna. Neovisno o tome što u sastav ulaze međunarodne sorte, Merlot, Syrah i Cabernet Sauvignon, odiše istarskim duhom i terroirom. Na najbolji način pokazuje sve karakteristike istarskih velikih crnih vina: eleganciju, kompleksnost, mekoću i zrelost tanina, duboku i živu boju, svježinu posebne istarske umjerene mediteranske klime i toplinu istarske crvenice”, istaknuo je Milan Budinski, glavni enolog Agrolagune.

VINA LAGUNA TERRA ROSSAOve godine održano je 12. po redu Decanter World Wine Awards (DWWA) natjecanje, na kojem više od 15.000 uzoraka vina iz cijelog svijeta ocjenjuje žiri sastavljen od vodećih svjetskih vinskih eksperata.

Zbog složenog i rigoroznog procesa ocjenjivanja, nagrade osvojene na ovom natjecanju nose veliki međunarodni značaj.

U Agrolaguni je tijekom 2014. godine zaokružen veliki investicijski ciklus u nasade, tehnologiju i mehanizaciju u iznosu od 220 milijuna kuna.

Festigia Merlot 2010Vina Laguna, koja iz godine u godinu osvajaju sve više međunarodnih nagrada na vinskim natjecanjima diljem svijeta, plod su vinskih sorti sa 600 hektara vinograda na 11 lokacija u Istri.

Vina su prisutna i na tržištima Njemačke, Velike Britanije i Austrije, te Poljske i Srbije, a plan je Agrolagune i daljnje širenje na nova izvozna tržišta. Svjetski uspjesi Vina Laguna rezultat su vrijednog rada tima stručnog tima Agrolagune na čelu sa enologom Milanom Budinskim.