Zlatna medalja za sir obitelji Vidas na novosadskom sajmu

Na Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu koji je održan protekli tjedan, OPG Vidas iz Novalje u snažnoj je konkurenciji osvojilo veliku zlatnu medalju u kategoriji tvrdih ovčjih sireva, izvijestili su iz ovog proizvođača.

Tvrdi ovčji sir koji specifičan miris i okus zahvaljuje aromatičnim biljakama paškog kamenjara osvojio je na ovom prestižnom regionalnom sajmu epitet najboljeg u svojoj kategoriji.

Ovčji sir je okusna esencija otoka Paga i pokazuje kako područje Novalje ima odlične pretpostavke za razvoj ruralnog i gastro turizma, u kojem smjeru se sve više i brendira, kažu iz OPG-a Vidas.

Na zajedničkom štandu predstavila se i Županijska komora “Otočac” s proizvođačima autohtonih proizvoda Ličko-senjske županije među kojima je sudjelovao i Krunoslav Vidas, vlasnik OPG-a Vidas. Njegova se obitelj ovčarstvom bavi još od daleke 1887. godine i po tome je jedna od najstarijih ovčarskih obitelji na otoku Pagu.

OPG-u Vidas ovo je četvrto sudjelovanje na novosadskom sajmu, a i prijašnjih se godina na Pag vraćao s nagradama – 2010. njegov je sir dobio nagradu “Šampion”, 2012. godine osvojio je zlato, a prošle godine broncu. Ovogodišnja zlatna medalja potvrda je kontinuiranog rada na kvaliteti njegovih proizvoda. Iako je tehnologija proizvodnje napredovala, Vidas vjeruje kako je tajna kvalitete u tradicionalnom načinu proizvodnje, predzrenja i zrenja (starenja) mlijeka i sira.

Prethodni članakHrvatska vina osvojila 60 priznanja u Londonu
Sljedeći članakMarketing s ljudskim licem