Goldberg merlot Vina Belje osvojio je zlatnu medalju i nagradu novinara na ocjenjivanju u talijanskom Bergamu

Teza da Hrvatsko Podunavlje i Baranja imaju odličan Terroir za crne sorte grožđa dobila je još jednu potvrdu prošlog vikenda u talijanskom Bergamu na jednom od najvažnijih svjetskih ocjenjivanja isključivo crnih sorti, pod nazivom Merlot e Cabernet Insieme, izvijestili su iz vinarije Vina Belje.

Među više od 200 uzoraka vina iz najvažnijih vinskih zemalja svijeta Vina Belje Goldberg merlot berbe 2012. osvojio je zlatnu medalju i posebnu novinarsku nagradu koju dodjeljuju vinski novinari članovi ocjenjivačkih komisija u Bergamu.

“Goldberg merlot je izuzetno vino, rekao bih najvažnije vino koje smo ove godine plasirali na tržište. U njegovo stvaranje smo uložili puno strasti i truda, od kolega u vinogradu koji su pažljivo birali prosušene bobice do nas enologa u podrumu koji smo ga njegovali u bačvama od slavonskog hrasta u našem stoljetnom podrumu. Sve nas veseli činjenica da je ovo druga za redom zlatna medalja s velikog ocjenjivanja, jer smo prije mjesec dana za ovo isto vino dobili zlatnu medalju na njemačkom ocjenjivanju Mundus Vini”, istaknuo je Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje u svom osvrtu na osvojenu nagradu.

Goldberg merlot je vino modernog stila, višeslojno, dinamično, punog tijela, bujnih i baršunastih tanina s izraženom voćnošću, jedinstveno je po harmoničnoj punoći okusa koji se dugo zadržava u ustima.

PROMO