ZP Klara u gubitku većem od 4 milijuna kuna

tijesto-pecivo-pekarne-midiGrupa Klara u prošloj je godini poslovala s gubitkom od 4,07 milijuna kuna, za razliku od godine ranije kada je ostvarena dobit od 476,8 tisuća kuna, podaci su iz nerevidiranog konsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Grupe u 2010. iznosili 296,7 milijuna kuna, što je pad od 8,2 posto. Glavninu prihoda čine prihodi od prodaje koji su smanjeni 8,3 posto, na 286,9 milijuna kuna. Smanjeni su i financijski prihod, sa 3,9 milijuna kuna, na 1,8 milijuna kuna.

Grupa je u prošloj godini smanjila i ukupne rashode, za 6,7 posto, na 300,2 milijuna kuna.

U pojašnjenju poslovnih rezultata navodi se kako su ZP Klara u prošloj godini ostvarile pozitivan rezultat, dok su i Prehrana trgovina i Klara-trade razdoblje završile s negativnim rezultatom.

Utjecaj negativnih makroekonomskih kretanja u zemlji (efekti promjene tržišnih cijena, kamatnih stopa i tečajeva, sveprisutna nelikvidnost) nastavit će se na poslovanje Grupe i u narednom razdoblju, navodi se.

U svom poslovanju Grupa će nastaviti s optimizacijom poslovnih procesa u svrhu podizanja poslovanja i poslovnog rezultata na višu razinu.

Konsolidirano izvješće se odnosi na ZP Klara kao maticu te Klara-trade d.o.o. (vlasnički udio 100 posto) i Prehrana trgovinu d.d. (vlasnički udio 60,94 posto). (H)