Zvijezda: 4,5 milijuna kuna gubitka u prvom kvartalu

Tvrtka Zvijezda, iz sastava koncerna Agrokor, u prvom je tromjesečju ove godine zabilježila 4,5 milijuna kuna gubitka nakon oporezivanja za razliku od istog razdoblja lani kada je ostvarena dobit od 2 milijuna kuna, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni su prihodi Zvijezde iznosili 184,28 milijuna kuna i smanjeni su 18,3 posto, dok su ukupni rashodi smanjeni za 15,3 posto, na 186,7 milijuna kuna.

Glavninu prihoda Zvijezde čine prihodi od prodaje koji su pali za 20 posto, na 178,6 milijuna kuna. Iz Zvijezde napominju kako su prihodi od prodaje manji zbog Uskrsa koji je ove godine u drugom tromjesečju.

U izvješću se navodi kako je na domaćem tržištu ostvareno 80 posto prihoda od prodaje, a u izvozu 20 posto. Glavna izvozna tržišta su BiH i Slovenija.

Po podacima iz izvješća, Zvijezda je u prvom tromjesečju u investicije uložila 394 tisuće kuna, a najznačajnija su ulaganja u opremu za prehrambenu industriju.

Prema konsolidiranom izvješću, grupa Zvijezda je u prvom tromjesečju ostvarila ukupne prihode u iznosu od 200,5 milijuna kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 207,3 milijuna kuna. Gubitak nakon oporezivanja grupe Zvijezda iznosio je 8,9 milijuna kuna.

Grupu Zvijezda, uz Zvijezdu d.d. kao maticu, čine tvrtke kćeri Sojara d.d. Zadar, Zvijezda d.o.o. Sarajevo i Zvijezda d.o.o. Ljubljana. (SEEbiz / Hina)