zvijezda-sustav-za-obradu-otpadnih-vodaPovodom sutrašnjeg Svjetskog dana voda tvrtka Zvijezda, koja posluje u okviru koncerna Agrokor, oglasila se priopćenjem u kojem se ističe kako je upravo dan voda idealna prilika da se podsjetimo kako je Hrvatska jedna od rijetkih zemalja koja se još uvijek može pohvaliti obnovljivim zalihama vode po kojima je na 5. mjestom u Europi i na 42. u svijetu.

Zvijezda d.d., kao jedan od značajnih gospodarskih subjekata i društveno odgovorna kompanija, već dugi niz godina vodi sustavnu brigu o okolišu, a naročito o vodama.

U proteklom razdoblju kompanija je intenzivno provodila projekte čistije proizvodnje, a jedan od njih bio je projekt recirkulacije vode u tehnološkom procesu, navodi se u priopćenju.

Na projektu izgradnje uređaja za obradu otpadnih voda radio je tim stručnjaka Zvijezde nekoliko godina, a cjelokupan projekt u potpunosti je završen te slijedi puštanje uređaja u rad i optimiranje procesnih parametara s obzirom na kvalitetu otpadnih voda, zbrinjavanje otpada i troškove rada uređaja, ističu iz Zvijezde.